fbpx

Sådan øgede Hipstory.dk sin ROAS med 97% og omsætningen med 32%, uden at bruge flere penge på Facebook Annoncering.

SUCCESHISTORIE

Med en marketingstrategi der havde fokus på skræddersyet top og lower funnel budskaber til den helt rigtige målgruppe, lavede virksomheden Hipstory.dk rekordresulter med Facebook og Instagram annoncering.

Allerede efter det første halve år, hvor vi var i gang med kontoen sammenlignet med samme periode året før, så resultaterne således ud:

Stigning
I ROAS
0 %
Øget
Omsætning
0 %
Stigning
I besøgende
0 %
Fald
I omkostninger
0 %

VIRKSOMHEDEN

Hipstory er en Danmarks største forhandlere af plankeborde og interiør i træ. Og sælger både online og gennem deres 3 butikker i Danmark.

MÅLET

Hipstory ønskede at få løftet deres samlede omsætning og ROAS – og var ikke tilfreds med deres nuværende setup. Derfor var vores målsætning at:
  • Øge den samlede ROAS på kontoen.
  • Øge omsætningen gennem salg på deres online-forretning.
  • Have fokus på at få inkluderet deres fysiske butikker i annoncering.

LØSNINGEN

Online og butik

Da deres forretning både består af online salg og fysiske butikker var de sociale medier et oplagt område at prioritere sine marketingaktiviteter. For her kan man både have fokus på at drive trafikken ind på deres online butik og på samme tid have fokus på at få folk ned i de fysiske butikker.

Målgruppens Tone of Voice

Det første vi gjorde var at sætte os ind i Hipstory som virksomhed og analysere deres målgruppe, Tone of Voice og se hvad de havde haft succes med tidligere.

Det vi hurtigt kunne konkludere var at Hipstorys målgruppe var yngre mennesker og især kvinder i alderen 18-34, og at Hipstory selv havde haft stor succes med at “udfordre” deres målgruppe i deres Tone of Voice på deres organiske opslag på de sociale medier, og i deres generelle marketingaktiviteter førhen vi kom til.

Så da vi startede, havde vi et stort fokus på at annoncer som vi producerede gerne måtte være provokerende og udfordrende i deres tone of voice, og det skulle også være content, som målgruppen fandt interessant, og havde lyst til at interagere med på samme tid.

Caseimage-Hipstory2
Caseimage-Hipstory3

Ved at have fokus på dette sørgede vi for, at lave en marketingfunnel-strategi hvor vores budskaber var skræddersyet til vores målgrupper, og vi på samme tid bibeholdte Hipstorys egen provokerende Tone of Voice.

Dette resulterede i tårnhøje Click Through Rates (7,84% og 7,54%) på vores Top Funnel annoncer og Lower Funnel annoncer med konverteringsrater på op til 5,84%.

Ved hele tiden at have fokus at kommunikere til vores valgte målgruppe, og holde os til vores Tone of Voice blev mange af vores annoncer også eksponeret organisk, da de valgte målgrupper var gode til at kommentere og like de annoncer som blev produceret.

Gennem de lokale butikker i Vejle, København og Odense, brugte vi også de lokale Facebook sider der var oprettet til hver butik, så annonceringen virkede mere lokalt, og vi havde mulighed for at få henvise til den enkelte butik i vores annoncering.

Caseimage-Hipstory4
Caseimage-Hipstory5

Strategien

Som nævnt tidligere så havde vi fokus på en Funnel Strategi, hvor vi havde fokus på at aktivere vores udvalgte målgruppe med mere interaktivt indhold i vores Top Funnel annoncering.

Hvor vi i vores Lower Funnel, havde større fokus på at målrette os folk som havde interageret med vores indhold eller besøgt Hipstorys hjemmeside.

Og når vi målrettede os dem var budskaberne mere skarpe ift. at få folk ned i butikkerne eller at købe online.

Annoncerne

I vores Top Funnel annoncering gjorde vi brug af korte video ads, collection ads og story ads på Instagram på skabe trafik, awareness og indhold som målgruppen havde lyst til at interagere med.

Caseimage-Hipstory6
Caseimage-Hipstory7

Hvor vores Lower Funnel marketing mere var drevet af statisk indhold i form af billeder af aktuelle produkter folk havde kigget på.