fbpx

HVAD ER IGTV?

Portræt-Kasper_01

Kasper Sponholtz

Head of Social Media

Kategori

SoMe

Instagram har lige annonceret en global nyhed - og Instagram TV er blevet lanceret.

Ja, du sidder sikkert og tænker over – ligesom jeg gjorde – hvad Instagram TV egentlig er, og hvad kan man bruge “IGTV” til? Det vil vi se nærmere på i indlægget her, hvor jeg samtidig vil komme med gode eksempler på, hvad Instagram TV kan bruges til.

Billede af Instagrams CEO Kevin Systrom, der i tirsdags kunne meddele lanceringen af IGTV

Lanceringen af IGTV

I de seneste år har Instagram været brugt til at se billeder, få inspiration, videoclips og memes gennem appen. I tirsdags kunne Instagrams CEO Kevin Systrom meddele, at Instagram nu har mere end en milliard aktive brugere om måneden (ja, det er ca. 800 millioner mere end Snapchat).

I takt med, at der hele tiden har været forbedringer på Instagram (stories, kameraeffekter, ændringer i algoritmen mv.), ja, så har de for alvor forsøgt at skalere forretningen ved lanceringen af IGTV, som er en tiltænkt konkurrent til YouTube, Vimeo og andre streamingtjenester – og ja, du skal helt sikkert være spændt, fordi det kommer til at ændre måden du “grammer” på!

Hvem kan bruge IGTV?

Instagram-brugere vil nu have mulighed for at kunne uploade videoer af op til 1-times varighed, samt kunne oprette deres egne kanaler – sammenlignet med førhen – hvor man kunne uploade videoer af 1-minuts varighed. Videoerne kan ses med fuldskærm og er pt. kun tilgængelige i vertikalt format.

Jeg tror, at det kommer til at blive en seriøs platform for influencers og content creators, som får en ny, og i forvejen kendt, platform at kunne sprede sine budskaber på. Og ved du hvad? Alle har mulighed for at kunne lave kanaler og videoer!

Prøv at tænk over det… Instagram TV er en unik og samtidig fantastisk platform, da den ikke kun er egnet til kendte. Alle kan lave deres kanal; om så de vil vise deres flotte rejsedestinationer, lave pranks, fortælle jokes, danse, synge – ja, du kan selv nævne resten! Fremvis dit talent og sørg for at dine videoer er fængende.

De fleste kender til det. At surfe rundt på telefonen og derefter ende på Instagram, hvor du springer fra profil til profil og ender et helt tredje sted. Nå ja, det samme kan du gøre på IGTV – nu kan du bare se videoer, der varer op til en time.

Hvis ikke du er sikker på, hvad du vil se, kan du se på content som er “Til dig”. Ligesom med Instagram, så kan du også like, kommentere og sende direct messages til venner og bekendte.

Hvordan får jeg IGTV?

Systrom meddelte hertil, at IGTV vil blive en app for sig selv, men at brugerne stadig vil have mulighed for at tilgå IGTV via. Instagram.

Hvis du i forvejen har opdateret din Instagram, vil du kunne se et ikon oppe i højre hjørne af din skærm.

Med IGTV kan du se videoer i fuld skærm, vertikalt.

Sådan ser det ud, når du er inde på IGTV

Eller, sådan kan det se ud. Det er forskelligt fra bruger til bruger, hvad det er som bliver vist, da Instagram prøver at vise dig det mest relevante indhold.

Når du er inde på IGTV har du mulighed for at finde og følge kanaler som er interessante for dig. Hvis du i forvejen følger en kreatør på Instagram, vil deres IGTV kanal fremgå, når du er på appen.

Du har mulighed for selv at vælge hvilken kanal, episode, video eller kreatør, som du vil se. Bemærk, at du også har mulighed for at søge efter kanaler!

Jeg kan ikke se IGTV?

Bare rolig, du skal nok få muligheden for at kunne tilgå IGTV. Det er dog ikke tilgængeligt for alle brugere – endnu. Ifølge pressemeddelelsen vil IGTV blive lanceret globalt de kommende uger på iOS og Android-enheder. Hvis du har problemer med appen, kan du kontakte Instagram Help Center, da det er her, du som bruger, kan få hjælp og support.

Mit take på IGTV

Set ud fra et strategisk synspunkt, synes jeg, det er et virkeligt interessant produkt Instagram har lanceret i forbindelse med at udvide deres produktportefølje. Det er en tydelig indikator på, at de er klar til at tage kampen op mod store tjenester som bl.a. Youtube og Vimeo – hvilket også giver plads til nye kreatører, da de kan blive firstmovers på denne platform. Instagram har selv meddelt, at de på nuværende tidspunkt ikke betaler for kreatører for content på app’en; men at de på sigt, har tænkt sig at betale kreatører for deres indsats. Alt i alt, ser det lyst ud for både Instagram og kreatører.

Læs flere indlæg her under