fbpx

Vækst din forretning med tilskudspuljer

Få en del af statens løbende midler og anvend deres tilskudspuljer til at gøre ambitioner til virkelighed. Se hvilke typer tilskudspuljer der findes, hvor meget de giver i tilskud og hvad fordelene ved tilskudspuljer er.

Forstå konceptet

Hvad er tilskudspuljer

Staten har et udviklingstiltag, hvor fokusområdet er på at udvikle danske virksomheder. Derfor er der flere instanser, erhvervshuse og styrelser, som får adgang til at uddele erhvervspuljer. Der findes mange typer af tilskudspuljer, hvor vi derfor har lavet en oversigt af nogle af dem, som har fokus på IT, internationalisering, automatisering og digital udvikling.

Sådan gør du

Få hjælp med ansøgningen til tilskudspuljer

Der er masser af muligheder for at få del i puljerne, det kræver dog at man kender til dem og ønsker at bruge tid på ansøgningen. Det kan lyde som et stort arbejde, men gevinsten din virksomhed kan opnå, overstiger omkostningerne meget hurtigt.

Vi hos Adtimize har hjulpet mange små- og mellemstore virksomheder, særligt som rådgivere på digitale projekter. Puljerne der er dedikerede til digital udvikling, behandling og indførelse af data og eksport, er indenfor vores forretningsområde. Her kan vi med fordel være din sparringspartner i hele processen.

Hvor kan jeg søge?

Se udbydere af tilskudspuljer

Det kan du få hjælp til

Hvad kan man søge tilskudspuljer til?

Som nævnt tidligere, er tilskudspuljer et tiltag der er blevet indført, sådan at staten kan give et tilskud til virksomheders kompetenceudvikling. NextStep-puljen har mest fokus på danske iværksættere, hvor det er et krav, at have en dansk CVR-nr., der senest var registreret d. 30/8/2016

Alle puljerne har nogle fællestræk, hvor et af dem er at styrke danske virksomheder gennem kompetenceudvikling inden for forskellige virksomhedstiltag. Det kan blandt andet være fokus på grøn omstilling, digital udvikling, eksport til udenlandske markeder, behandling og implementering af data.

Hvis du ønsker at vækste din forretning eller at tilegne dig nye kompetencer, men ikke har plads i budgettet, er tilskudspuljer en passende løsning til dig. Vi hos Adtimize, har stor erfaring med hele processen fra ansøgning til afslutning og kan være din sparringspartner gennem hele forløbet.

Fordele ved tilskudspuljer

Der er flere fordele ved at søge tilskudspuljer, hvor vi tidligere allerede har nævnt flere af dem. Hvis du er interesseret i at høre mere, har vi samlet flere fordele herunder:

1. Hjælp til betaling af kompetenceudvikling

Det er en fordel at ansøge om tilskudspuljer, fordi at man kan få hjælp til at betale for væksttiltag i virksomheden. Uanset om du ønsker kompetenceudvikling, privat rådgivning eller måske at begynde at eksportere, er der flere typer af puljer fra både SMV og NextStep som kan hjælpe.

2. Mulighed for sparringspartner

Ved puljen fra NextStep, får man en fast vækstguide, hvis man bliver accepteret i et forløb. Vækstguiden kommer fra Iværksætterdanmark og de har stor erfaring med at hjælpe mange typer af virksomheder. Der er mulighed for at få hjælp i hele processen, hvor der er flere møder frem til begyndelsen af det endelige forløb.

På samme måde er det muligt at få en fast sparringspartner ved SMV puljerne. Her er det typisk en fra de 6 erhvervshuse i Danmark eller Digitaliseringsstyrelsen, der fungerer som sparringspartner, hvis det er puljer fra SMV:Digital du søger.

Uanset hvad, kan du være sikker på at have en erfaren holdspiller med i hele processen, som har stor erfaring med at styre og guide vækstprojekter.

3. Privat rådgivning af eksperter

Tilskudspuljernes værdi går typisk til betaling af private rådgivere, hvor du derfor kan få input og sparring med private personer fra erhvervslivet. Det er derfor muligt at udvælge eksperter, som passer perfekt til det kompetenceløft, I ønsker at opnå med projektet.

4. Behold pengene i lommen og medfinansiere med arbejdstimer

Det er vigtigt at huske på, at tilskudspuljerne ikke bare er en kontantoverførsel, som du modtager og kan bruge som du har lyst til. Ved mange af tilskudspuljerne, er der et krav om at du skal finansiere noget af projektet selv, hvor du derfor kan regne med at skulle investere tid eller penge selv.

Hvis du søger en SMV pulje, er der stor chance for at du kan medfinansiere med arbejdstimer, i stedet for kontant betaling. Dette er en klar fordel, da du kan beholde pengene i lommen og samtidig blive investeret mere i projektet. Du skal dog huske at det er et krav at timeregistrere, så der er et bevis på at du har udført timerne.

Bemærk at kravene for finansiering, timeregistrering mm. ændrer sig alt efter hvilken tilskudspulje i søger. Derfor er det vigtigt at sætte sig ind i de enkelte puljer, før man ansøger.

Potentialevurdering

Ved du om du ambitiøst udnytter
de mest effektive muligheder,
og dit setup er det bedste af
dine konkurrenters?

Få svaret gratis – Vi analyserer det for dig.

Det siger andre

Om at samarbejde med os