fbpx

Vækst din virksomhed med et NextStep-forløb

Er du iværksætter eller erhvervsdrivende? Ønsker du et tilskud på 24.000 kr.? Er dit danske CVR nr. højst 3 år gammelt? Hvis du kan nikke ja til alle tre spørgsmål, så læs med og find ud af hvordan du kan søge NextStep-puljen.

Forstå konceptet

Hvad er et NextStep-forløb?

NextStep er et projekt, som er skabt af Iværksætterdanmark. NextStep er et iværksætterforløb, hvor man som iværksætter, kan få et tilskud til kompetenceudvikling i virksomheden.

Man kan opkvalificere sig med 1:1 sparring med dygtige fagpersoner, kompetenceudvikling af dele af virksomheden eller noget helt tredje.

NextStep forløbet er et initiativ, hvor forløbets primære formål, er at hjælpe iværksættere med at udvikle deres forretningsideer og dermed skabe vækst. Som iværksætter får du et intensivt forløb, som normalt varer mellem 2 – 4 måneder.

I forløbet kan man forvente at skulle igennem en række af aktiviteter, hvor man blandt andet bliver introduceret til en række træningssessioner, netværksmøder, samtaler med mentor og meget andet.

Adtimize holder hvad de lover!

“Jeg havde et fantastisk team, som var perfekte til at rådgive mig på alle de mange online kanaler. Alt i alt en super oplevelse som har været alle pengene værd. Mit samarbejde med Adtimize fortsætter fremadrettet
Derfor 5 stjerner 🌟🌟🌟🌟🌟”

NextStep succeshistorie

Vejle Algerens fra ingenting til en bæredygtig forretning

Virksomheden Vejle Algerens blev til da Rasmus, som er ejer, blev godkendt til et NextStep-forløb. Han valgte Adtimize som sin private rådgiver. Rasmus fik komplet rådgivning til opbygning af en ny hjemmeside, hvordan man annoncerer på sociale medier, videoproduktion og grundlæggende SEO-optimering af hjemmesiden. Målet var at få hans nye forretning på benene, og få hans serviceydelser bestående af tagrens, fliserens og facaderens ud til målgruppen.

Fra 0 til 120

Leads i perioden

Sådan gør du

Privat rådgivning: Få et tilskud på op til 24.000 kr.

Det kan som iværksætter til tider være svært at tage beslutninger om, hvor pengene skal investeres i virksomheden. Om de skal bruges på markedsføring, nye maskiner til produktion, kompetenceløft eller nye produkter, er ikke altid nemt at tage stilling til. Typisk vil man gerne investere i alt man føler er nødvendigt, men hvis likviditeten ikke er som ønsket, må man prioritere.

Derfor kan vigtige elementer for vækst til tider blive overset. NextStep-puljen er en perfekt mulighed for dig, som ønsker at få tilskud til processer, der kan vækste virksomheden. Det er muligt at få tilskud på 75% til indkøb af kompetenceudvikling, dog maksimalt 24.000 kr. ekskl. moms.

Dit bureau til resultater

Se 3 eksempler på tilskud til kompetenceudvikling

Eksmpel 1

Der indkøbes kompetenceudvikling for 20.000 kr. ekskl. moms og efter gennemførelse refunderes 75%, altså 15.000 kr.

Eksmpel 2

Der indkøbes kompetenceudvikling for 32.000 kr. ekskl. moms og efter gennemførelse refunderes 75%, altså 24.000 kr.

Eksmpel 3

Der indkøbes kompetenceudvikling for 50.000 kr. ekskl. moms og efter gennemførelse refunderes det maksimale beløb, altså 24.000 kr.

Dit bureau til resultater

Hvad er kravene for at blive optaget på et NextStep-forløb?

Da NextStep-puljen bliver anset som værende en iværksætterpulje, er der flere krav man som virksomhed skal opfylde, før man kan komme i betragtning til tilskuddet. Vi har samlet de formelle krav, som du kan se herunder:

  • Du skal have et dansk CVR-nummer, som er højst 3 år gammelt.
  • Virksomheden skal have vækstambitioner på mindst 500.000 kr. i omsætning inden for max. 2 år.
  • Du skal have interesse i at forløse eller styrke et grønt potentiale.

Udover de formelle krav, er der også flere krav til, hvordan du bruger tilskuddet. Det er vigtigt at tilskuddet bliver brugt på kompetenceudvikling til dig, så du i fremtiden kan løfte nye opgaver i virksomheden. Dette kan blandt andet være undervisning i online markedsføring eller certificeringer inden for bæredygtighed.

Du kan derfor ikke bruge støtten til opgaver som hjælper på virksomhedens drift og eksekvering, dvs. opbygning af hjemmeside, personaleudstyr, revisionsydelser mm.

Dit bureau til resultater

Ansøg om NextStep puljen fra Iværksætterdanmark

Der er flere vigtige ting, som du skal huske i hele NextStep-forløbet. Vi har derfor lavet en trin-for-trin guide, som beskriver hvordan hele ansøgningsprocessen forløber sig. Hvis du er interesseret i at læse mere om ansøgningsprocessen, kan du læse med herunder:

Trin for trin guide til NextStep ansøgning

1. Ansøgning

I ansøgningen skal du beskrive din virksomhed og hvorfor du har et behov for kompetenceudvikling. Det er vigtigt at være detaljeret, da der er chance for at ansøgning bliver afvist, hvis den ikke er fyldestgørende nok.

Hvis din ansøgning bliver godkendt efter vurderingen, vil det videre forløb begynde. Hvis ansøgningen bliver afvist, vil du modtage feedback fra Iværksætterdanmark og har herefter mulighed for at ansøge igen.

2. Tilsagn

Efter godkendelse af ansøgningen, vil du modtage et tilsagnsbrev på mail. Når brevet er modtaget, kan du gå videre med næste trin i forløbet.

3. Mød din vækstguide

Når du har modtaget tilsagnsbrevet og er blevet godkendt, er det tid til at have første møde med din vækstguide. Vækstguiden du møder, vil være din sparringspartner igennem hele dit NextStep-forløb. Vækstguiden vil være med til at fastlægge rammerne for kompetenceudvikling, sådan at de bedst muligt passer til din virksomhed og individuelle behov.

4. Annoncering efter kompetenceudvikling

Næste trin i processen er at indhente mindst 3 tilbud på et kompetenceforløb. Først når de 3 tilbud er indhentet og godkendt af vækstguiden, kan du indgå en aftale med leverandør.

Baggrunden for kravet om annoncering er, at den aftale, du indgår, skal være på markedsvilkår, ligesom støtten kun må bruges på de typer af kompetenceforløb, der støttes af NextStep-puljerne.

5. Kompetenceudvikling med privat rådgiver

Når de foregående punkter er gennemgået og godkendt af vækstguiden, er det tid til at kompetenceudvikle med den private rådgiver, som du har valgt. I denne del af processen, står du på egne ben, hvilket vil sige at du er ansvarlig for hvordan det forløber sig. Du har mulighed for at være i løbende dialog med din vækstguide.

6. Handlingsplanen

Til slut skal der udarbejdes en handlingsplan, som skal fungere som dit værktøj til at nå dine ønskede mål. Handlingsplanen skal som udgangspunkt fokusere på følgende:

  • Forløbets fokusområder
  • Mål og ambitioner
  • Fremtidige handlinger
  • Hvordan virksomheden arbejder eller kommer til at arbejde med grøn omstilling

7. Betalingsdokumentation

Når NextStep-forløbet er afsluttet og du har fået masser af nye kompetencer, er det tid til at uploade leverandørfaktura og betalingsdokumentation. Fakturaen skal leve op til almindelige krav for en fakturering.

Betalingsdokumentation kan f.eks. være en kvittering fra netbank, der viser betalingen. Du skal dog som minimum sørge for, at man kan se det samlede beløb, betalingsdatoen og hvilket konto nr. / indbetalingsnummer beløbet er overført til og fra. Dokumentationen skal uploades via din profil fra www.ivdk.dk.

Potentialevurdering

Ved du om du ambitiøst udnytter
de mest effektive muligheder,
og dit setup er det bedste af
dine konkurrenters?

Få svaret gratis – Vi analyserer det for dig.

Det siger andre

Om at samarbejde med os