fbpx

Få hjælp til at søge tilskudspulje fra SMV:Digital

Har du overvejet at søge en af SMV:Digital tilskudspuljer? Eller er du bare interesseret i at høre mere om puljernes indhold og processen for at ansøge? Vi har samlet alt hvad du skal vide på forhånd, så du nemmest kan søge finansiel støtte til dit digitale projekt. 

Forstå konceptet

Hvad er SMV:Digital?

SMV:Digital er et landsdækkende program, hvor små – og mellemstore virksomheder, har mulighed for at søge støtte til investeringer inden for digitalisering, e-handel og automatisering. SMV:Digital er et samarbejde mellem Digitaliseringsstyrelsen og landets seks erhvervshuse. Som SMV har du derfor mulighed for at søge om finansiel støtte, hvis du ønsker at starte et nyt digitalt projekt. 

Sådan gør du

Få hjælp med ansøgningen til SMV puljer

Det er vigtigt at huske på, at der er flere forskellige SMV puljer, som man kan søge tilskud fra. Udover at der er flere puljer at vælge imellem, er der også forskellige tidspunkter for hvornår man kan ansøge. Ansøgningsprocessen er i forskellige perioder og i mindre tidsrum, hvor det derfor er vigtigt at have styr på processen, så man undgår at overskride ansøgningsfristen. 

 

Vi har derfor lavet en klar oversigt af de forskellige SMV puljer, hvor vi beskriver kravene til virksomheden som ansøger og ansøgningsfristen for puljen. Du kan se de forskellige SMV puljer herunder:

Ønsker du vækst?

Søg en SMV pulje

Annoncer der skaber salg

Erfaring fra over 80.000 annoncer

Vores fremgangsmåde for at finde ud af, hvad der virker. Den er simpel men effektiv.

Test, test og atter test.

På den måde finder vi systematisk:

Sådan gør du

Få hjælp til at ansøge i dag

Hvis du er i tvivl om, hvordan du laver en ansøgning til SMV;Digitals tilskudspuljer, kan vi være din sparringspartner gennem hele forløbet.
Vi har lavet en liste med 7 trin til at skrive en ansøgning, som du kan læse herunder: 

1. Forbered ansøgning

Inden du begynder ansøgningen, er det en fordel, hvis I afklarer hvilke områder af virksomheden, I ønsker at digitalisere. Bemærk at området skal passe til en af puljerne, da der er specifikke krav i ansøgningsprocessen, som skal opfyldes for at blive godkendt til SMV puljerne.

 

Hvis du ønsker hjælp til at forberede ansøgningen, kan vi tage en indledende samtale i dag.

2. Send ansøgning

Når ansøgningen er udarbejdet, skal den sendes via ansøgningssystemet. For at sende ansøgningen, skal man kunne logge ind med MitID Erhverv. Man kan indtaste sin ansøgning i ansøgningssystemet to uger før puljen åbner. Selvom ansøgningen først sendes ind på selve åbningsdagen, er vores erfaring at det er bedst at gøre det så hurtigt som muligt.

3. Signér tilsagn

Hvis din virksomhed får tilsagn, vil der blive sendt et tilsagnsbrev på mail, hvori der er beskrevet en række krav, du skal opfylde, samt en række opgaver der skal udføres i forbindelse med projektet. Her kan vi igen være din rådgiver, sådan at det udfyldes bedst muligt.

4. Vælg rådgiver til digital udvikling

I ansøgningssystemet skal der tilknyttes en rådgiver. Såfremt du ønsker vores hjælp til ansøgningsprocessen, kan vi også fungere som rådgiver til din virksomheds digitale udvikling.

5. Gennemfør projektet

Når rådgiveren til projektet er valgt, er det vigtigt at have styr på den administrative del af projektet. Her skal man tænke over hvordan man ønsker at medfinansiere projektet, hvor der helt konkret er 3 forskellige måder at gøre det på. 

Der er krav om egen medfinansiering, hvilket betyder, at virksomheden der ansøger minimum skal finansiere 50-75% Du kan medfinansiere ved enten at: 

  • Vælge kontant udbetaling
  • Egne afholdte løntimer
  • Kombination af kontant betaling og afholdte løntimer


Det anbefales at medfinansiere med afholdte løntimer, da det betyder at I ikke skal have penge op af lommen. Ved medfinansiering med egne timer, er det et krav, at der føres timeregnskab. Se video om oprettelse af medarbejdere og timeregistrering

6. Afslut projektet

Når projektet er gennemført og fakturaen til rådgiveren er betalt, skal der indsendes en afslutning via ansøgningssystemet. Bemærk at den måde du skal afslutte projektet på, fremgår af de tilsagnsvilkår, som er beskrevet i tilsagnsbrevet du modtog i begyndelsen processen.

Potentialevurdering

Ved du om du ambitiøst udnytter
de mest effektive muligheder,
og dit setup er det bedste af
dine konkurrenters?

Få svaret gratis – Vi analyserer det for dig.

Det siger andre

Om at samarbejde med os

Spørgsmål og svar om SMV:Digital tilskudspuljer

Ansøgningsprocessen er ikke besværlig, men kan være en smule tidskrævende. Det er vigtigt at man sætter sig grundigt ind i reglerne, da der stilles flere krav til ansøgeren. Adtimize kan være din sparringspartner i hele processen, sådan at det bliver så overskueligt som muligt.

Alt efter hvilken pulje der søges, er der nogle krav til hvordan puljen skal anvendes. De fleste puljer går dog til privat rådgivning, hvor fokusområdet typisk er til investering i digital udvikling, IT og teknologi. 

 

Formålet er at vækste forretningen ved at udvikle virksomhedens digitale kompetencer. Det kan både være inden for digital markedsføring, data, automatisering og digital sikkerhed.

Udbetalingen af tilskuddet kommer først ved afslutningen af projektet. Virksomheden skal derfor selv lægge ud for den samlede sum. Den aftale sum bliver efterfølgende tilbagebetalt og kan variere alt efter hvordan man ønsker at medfinansiere.

Ja. Der er krav om egen medfinansiering af projektet. Der er dog flere muligheder for at finansiere projektet, hvor man kan vælge enten kontant betaling eller egne afholdte timer. Det er også muligt at lave en kombination af ovenstående, alt dette fastlægges før projektet begynder.