fbpx

WORDSPRESS, EN SIMPEL LØSNING

Portræt-Jonas_01

Jonas Villumsen

Art Director & Website Developer

Kategori

Website

WordPress er det mest anvendte CMS system på verdensplan. Der er eksempelvis lavet en undersøgelse der viser, at 1 ud af 5 websites er lavet med WordPress. Grunden til at WordPress er blevet så populært er dels fordi det er gratis, men også fordi det dels er relativt nemt at komme i gang med. Til de mindre sites kræves der slet ingen viden inden for programmering, og du vil kunne oprette din egen website med et tema, som du vil kunne bruge til din blog eller lignende. Jeg vil komme ind på begge emner i dette indlæg. Når du benytter dig af WordPress er sitet på forhånd responsivt. Det betyder, at hjemmesiden er mobiloptimeret, så den både fungerer på desktop, mobil og tablet.

CMS - Hvad er det?

Content Management System – det er hvad CMS står for, og der findes selvfølgelig flere forskellige CMS-systemer, men WordPress er i dag det mest populære på markedet. CMS er et nemt redskab til håndtering af dokumenter, filer, billeder og andet indhold. Det gør sig især også gældende, hvis man har sider, der skal opdateres løbende, eller hvis man skriver blogs. Det er i disse situationer yderst smart at have et CMS-system, da man kan lave skabeloner, så man hurtigt kan indsætte content og publicere content; og det er helt uden, at det kræver programmering og opsætning af siden.

WordPress Themes

Det smarte ved WordPress er, at der findes et kæmpe udvalg af WordPress temaer. Der findes faktisk også rigtig mange gratis WordPress temaer som er meget brugervenlige. Skal du derfor lave en blog, så er WordPress en oplagt mulighed, da det kræver ganske få klik, og så er du allerede i gang.

Ønsker du et mere fancy WordPress tema, så er der mulighed for at købe temaer. Disse temaer er ofte meget moderne og stilfulde, og de bliver løbende opdaterede med det seneste nye inden for WordPress. I visse tilfælde følger der ekstra plugins og widgets med, som kan give dit WordPress site et professionelt udtryk. Derfor er der også rigtig mange, der benytter sig af WordPress til større websites; og altså ikke kun til mindre blogs.

Hvis du ønsker at udvikle dit WordPress site, så du skaber dit helt eget udtryk, så er det også muligt at lave ændringer i koden. Det kræver dog forståelse for diverse programmeringssprog. WordPress er opbygget med programmeringssproget PHP, og så er der et databasesystem, som er kendt som MySQL. Det kan lyde ret kompliceret, og man skal heller ikke begynde at rode i koden, hvis ikke man har en vis forståelse for dette. Man kan dog komme ret langt, hvis man på forhånd kender til HTML, CSS og lidt JavaScript.

WordPress - blog & corporate

Som tidligere beskrevet så kan WordPress bruges til alt fra den helt simple blog til de større virksomheder. Her hos Adtimize har vi eksempelvis udviklet vores website i WordPress. Helt store virksomheder som: The New York Times, Sony Music, The Walt Disney Company, Mercedes Benz og mange flere anvender også WordPress.

Men hvad med Webshops? Hvis du er interesseret i at læse mere om webshops og WordPress så bør du i hvert fald læse videre her. I næste afsnit vil jeg forklare lidt mere om, hvordan man kan få en webshop op at køre med WordPress.

Det er også derfor, WordPress er så unikt, da det kan bruges til stort set alle slags formål, ligesom det også kan modificeres på så mange måder. Det bedste er nok, at du ikke behøver den store viden inden for programmering, før du kan lave en hæderlig hjemmeside i WordPress.

Hvad så i forhold til søgemaskineoptimering af ens hjemmeside? Er det til at gøre på WordPress? I den forbindelse skal vi dykke lidt længere ned i plugins, som bl.a. gør det nemmere at lave en SEO-venlig hjemmeside.

WordPress Plugins

Der findes et hav af plugins, som du kan benytte sig af for at gøre dit WordPress site lettere at administrere. Flere af dem tilføjer helt nye funktioner til dit site, og andre gør det blot lettere at foretage nogle handlinger. Som beskrevet lige før så vil jeg skrive lidt om, hvad man kan gøre, hvis man ønsker at gøre det lettere at søgeoptimere på sine sider.

Yoast SEO

Det plugin, som vi elsker herinde hos Adtimize, er helt klart Yoast SEO. Det er vores foretrukne plugin, når vi skal søgeoptimere på et WordPress site. Det, som er så fantastisk ved Yoast SEO, er, at det er meget brugervenligt på den måde, at den stort set fortæller dig, hvad du kan gøre bedre, samt hvad der evt. mangler, før din side er optimeret. Man kan se det som en slags checkliste for, hvad man skal gøre.

Derudover er der mulighed for, at man kan lave titler og metabeskrivelser på alle sine sider, produkter mv. Dette er også en fremragende mulighed inden for SEO, da det er dét “visitkort”, man efterlader på Googles søgeresultater – og som skal få den søgende til at klikke på lige netop DIT site.

WooCommerce

Ønsker du at bruge dit WordPress site som en webshop, så er WooCommerce klart at anbefale. WooCommerce giver dig mulighed for at have din egen webshop, og det giver dig rig mulighed for lagerstyring, betalingsmetoder, håndtering af fragt mv. WooCommerce og WordPress fungerer fantastisk godt sammen, og det er dét hele du skal bruge til håndtering af en webshop samlet i ét enkelt plugin.

Redirection

Som vi også tidligere har skrevet om i et indlæg om HTTP vs HTTPS, så vil man en gang imellem være nødsaget til at lave redirection. Hvorfor, og hvad det gør godt for, kan du læse om i indlægget. For at gøre det lettere at oprette de her redirections på dine sites, som er super vigtigt, vil jeg anbefale at benytte dig af Redirection.

Herfra er det egentlig blot at hoppe ud i det! Der findes et hav af guides, videoer m.m. der kan hjælpe dig i gang med WordPress. Du vil blive overrasket over, hvad du kan udrette med dette fantastiske CMS, WordPress.

Læs flere indlæg her under